Keistimewaan Anak Perempuan

Besar pahalanya menggembirakan anak perempuan.

Kanak-Kanak Overdose Vitamin

Jadilah sahabat dan pendengar untuk anak anda.

Resepi Bayi

Resepi Menyediakan Makanan Anak Kecil Anda

Genius

Bagaimana anak-anak mempraktikkan perkara dan berfikir secara kritis dan kreatif

Bestnyer Main Buih Sabun

Rangsang perkembangan minda dengan main buih sabun

Impak Kem Motivasi

Impak positif daripada kem motivasi

Senarai Simple Recepi For Breakfast

Pelbagai variasi senarai resepi ringkas

21 Tempat Menarik Di Malaysia

Tempat menarik untuk honeymoon, famili day, release tension dsb

Selasa, 19 Disember 2017

Atasi Masalah Anak Tantrum Dengan Balm Tasneem Naturel

4 masalah utama yang biasa terjadi pada anak kecil terutama bayi iaitu:
1. Anak sukar tidur
2. Anak tantrum, suka mengamuk
3. Anak kena demam dan batuk berpanjangan
4. Anak sakit perut




Terjebak juga guna produk Tasneem Naturel ni. First dapat tahu pasal produk bila tengok produk Tasneem Naturel Balm nie selalu berlegar2 di wall FB then cuba bila anak kerap selsema & batuk sebab mahukan cari produk terbaik untuk mereka. Bestnya balm Tasneem Naturel ni sebab dia complete! Rupanya baby balm ni sangat glamer hokey. Sebab ia natural dan mengandungi essential oil.




CF Rub nie memang anak saya sapu2 sendiri jer kt hidung dan leher bila rasa tak selesa or gatal2 macam allergic.






Tummy Time Balm ni alhamdulillah mujarab sangat. Setakat ni guna bila time anak kembung perut dan sembelit lepas tu poo..poo.. jer membuang angin heheh. Parent wajib cuba tummy time balm ni sebab masalah kembung perut pada bayi memang biasa berlaku InsyaAllah berkesan.




Fungsi Balm Tasneem

CF Rub 
~Khas untuk selsema & batuk.
Tummy Time 
~Khas untuk kembong perut.
Calm Time 
~Khas untuk menenangkan anak yang tak selesa/mengamuk/kerap menangis.

Sleep Time 
~Khas untuk anak yang susah nak tidur. Sapu2, anak tidur dengan selesa!






Tasneem Naturel HQ menyediakan 4 balm istimewa yang sememangnya wajib ada & simpan di rumah. Dihasilkan dari pati minyak tumbuhan, organik, ianya selamat digunakan pada bayi dan kanak-kanak. 

Tidak terhad untuk kegunaan anak-anak sahaja malah seisi keluarga pun boleh guna. Tengok packaging dia pun dah tertawan sangat comel and kiut dah tentulah sangat teruja nak cuba :).



Calm Time Tasneem Naturel membantu menstabilkan emosi baik kepada bayi atau orang dewasa. Apabila disapu pada anak, ia akan merilekskan saraf anak yang menegang akibat tantrum atau sesi mengamuk tadi.
Kelebihan Calm Time adalah menyelesaikan masalah:
• Anak kuat meragam dan tantrum
• Anak kurang fokus
• Anak sering menangis


Sleep Time Tasneem Naturel membantu memperbaiki hormon tidur anda atau anak anda. Minyak pati cedarwood yang digunakan dalam sleep time boleh mengimbangkan hormon tidur dan jaga.
Kelebihan Sleep Time adalah dengan menyelesaikan masalah:
• Anak susah tidur malam
• Anak tidak tidur lama atau nyenyak
• Orang dewasa yang tidur tidak teratur
• Masalah tidur malam bagi kanak-kanak atau orang dewasa.


Tummy Time Tasneem Naturel adalah balm wajib ada dalam setiap kit kecemasan anak. Saya gunakan balm ini semenjak anak lahir lagi sebagai minyak angin bayi.
Sekarang anak dah makan makanan pejal, masalah sembelit kerap berlaku. Sapu balm tasneem anak dapat membuang dengan senang.
Antara kelebihan Tummy Time adalah menyelesaikan masalah:
• Bayi sukar buang air besar
• Bayi selalu kembung perut
• Anak sakit perut
• Anak susah membuang air besar atau sembelit
• Orang dewasa / kanak-kanak yang sakit perut atau cirit birit.


CF Rub Tasneem Naturel  juga wajib ada dalam kit kecemasan anak. Kita tak tahu bila anak akan terkena selsema atau batuk. Jika sudah ada tanda- tanda anda boleh kerap sapu balm coughflu ini.
Antara kelebihan CF Rub adalah untuk mengatasi masalah:
• Batuk malam
• Susah bernafas kerana selesema
• Selesema dan batuk
• Anak nak mula demam

Cara guna:
Sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan

Balm ini membantu anak yang susah tidur. Ia mengandungi essential oil yang dapat seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. Malah memberikan tidur nyenyak dan 

berkualiti. Sapu di kaki, belakang telinga, pergelangan tangan dan ubun-ubun.

100% dari Essential oils ??

Tambahan bahan :
Lavendar
Cedarwood
Vetiver
Orange
Rose
Rose Geranium 
Frankincense 

Roman Chamomile



TESTIMONI PENGGUNA TASNEEM NATUREL BALM








Rata-rata pengguna yang telah pun membeli dan mencuba produk ini amat berpuas hati dengan hasil dan keberkesanan produk terhadap anak mereka. Berikut beberapa feedback pengguna :


HARGA DAN CARA PEMBELIAN TASNEEM NATUREL BALM

Harga Tasneem Natural Balm semestinya adalah murah dan mampu milik.

1 SET BALM (4 jenis) : RM196.00

(Harga offer sementara masih ada : RM157.00)

1 bekas : RM49.00 (SM) / RM52.00 (Sabah dan Sarawak)



Bagi yang berminat untuk mendapatkan Tasneem Natural Balm ini, boleh terus membuat pembelian di:

TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR

HOTLINE: 011-20964665 (ORDER), 
         010-8453469   (DAFTAR AGEN & STOKIS)

Instagram : TASNEEM NATUREL (OFFICIAL HQ) 

Facebook : TASNEEM NATUREL HQ 


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa