Keistimewaan Anak Perempuan

Besar pahalanya menggembirakan anak perempuan.

Kanak-Kanak Overdose Vitamin

Jadilah sahabat dan pendengar untuk anak anda.

Resepi Bayi

Resepi Menyediakan Makanan Anak Kecil Anda

Genius

Bagaimana anak-anak mempraktikkan perkara dan berfikir secara kritis dan kreatif

Bestnyer Main Buih Sabun

Rangsang perkembangan minda dengan main buih sabun

Impak Kem Motivasi

Impak positif daripada kem motivasi

Senarai Simple Recepi For Breakfast

Pelbagai variasi senarai resepi ringkas

21 Tempat Menarik Di Malaysia

Tempat menarik untuk honeymoon, famili day, release tension dsb

Isnin, 16 Mei 2016

Belajar Semasa Tidur


Amatlah rugi jika amalan Best (Belajar Semasa Tidur) ini jika tidak dilakukan dari anak itu masih kecil. Usia bayi ini adalah usia ia mudah menyerap apa sahaja dimasa jaga dan dimasa tidurnya. Ia membolehkan seseorang mudah menghafal al Quran pada waktu ia mahu mula menghafalnya nanti. Dan yang paling penting adalah ia memperkuatkan apa yang telah dihafalnya sewaktu jaganya tadi.

Gunakanlah kemudahan yang sedia ada dizaman ini untuk memudahkan usaha mengajar dan belajar untuk anak-anak kita. Kemudahan yang dimaksudkan adalah seperti MP3 Player, radio CD dan sebagainya.

Seperti yang dinyatakan oleh Saidina Umar Al-Khattab, “Didiklah anak-anakmu itu berlainan dengan keadaan kamu dulu kerana mereka telah dijadikan Tuhan untuk zaman yang bukan zaman mu”.

Bukan sahaja kemudahan elektronik yang berlainan antara zaman dahulu dan sekarang, malah ia juga termasuk kemudahan mendapatkan ilmu. Contohnya, anda mendapatkan ilmu didalam buku atau ebook yang dibaca ini tanpa keluar dari rumah untuk membelinya.

Semoga buku ini membantu dalam menyampaikan ilmu ‘lama’ ini yang mungkin adalah ilmu terbaru bagi diri pembaca seperti anda.


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa