Isnin, 4 Januari 2016

Apabila Anak Mula Ke Sekolah

Hari ini 4 Januari 2016 sudah start hari persekolahan setelah sebulan bercuti so yang paling excited dah tentulaa my princess intan payung sorg tu Dania. Since dari orientasi die mmg tak sabar menyarungkan uniform putih biru sek ren setelah 4 tahun pakai uniform oren heheeh. 


Semalam lagi Dania dah siapkan stationery dan buku sek. Walaupun arini transisi dua minggu tak perlu bawa buku teks. Jam 4.50am Dania dah siap mandi dan kejutkan ayah ke masjid solat subuh. Dalam mamai ayahnya bagitau "belum time nia...nia solat sunat jer dulu ye solat tahajud" hehehe... tapi ayahnya sambung tidur balik...


 


Memang semangat tul Dania hopefully dia istiqamah kalau ikutkan history ke taska memang penuh tragisss...

Hari nie masa pergi tadi ramai parent datang hantar sampai dalam siap tunggu lagi kat area sek. Tapi aku lepaskan jer Dania maybe sebab ade abang so aku hati kering jerr biarkan mereka masuk dalam sek. InsyaAllah tak da ape2 parent yang datang lepas tu kena halau dengan cikgu. Mesti cikgu pun serabut nak monitor dengan parent pun sibuk nak tengokk anak kalau aku jadi cikgu memang aku persilakan mereka keluar pakar kerana menganggu tugas guru hihi...

So this is 1st day Dania in school nampak ceria ..bahagia..insyaAllah moga berterusan dan berkekalan hendaknya...jadi anak ibu ayah yang solehah..tak tinggal solat dan jadi budak pandai

0 comments :


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa