Keistimewaan Anak Perempuan

Besar pahalanya menggembirakan anak perempuan.

Kanak-Kanak Overdose Vitamin

Jadilah sahabat dan pendengar untuk anak anda.

Resepi Bayi

Resepi Menyediakan Makanan Anak Kecil Anda

Genius

Bagaimana anak-anak mempraktikkan perkara dan berfikir secara kritis dan kreatif

Bestnyer Main Buih Sabun

Rangsang perkembangan minda dengan main buih sabun

Impak Kem Motivasi

Impak positif daripada kem motivasi

Senarai Simple Recepi For Breakfast

Pelbagai variasi senarai resepi ringkas

21 Tempat Menarik Di Malaysia

Tempat menarik untuk honeymoon, famili day, release tension dsb

Selasa, 8 Disember 2015

Memori Heroku Sepanjang Hayat 2015

Percutian akhir tahun persekolahan merupakan saat yang ditunggu dan menggembirakan terutama kids. So mmg this year  kami decide nak khatankan abang haikal. So ayah register dekat khatan perdana masjid besi at least adelah moment menarik untuk dijadikan memori dan kenangan bila dewasa nanti :D.Dewan Sheikh Daud al-Fathoni, MTMZA telah menjadi saksi kepada anak-anak Putrajaya khususnya dan luar Putrajaya yang menyertai program khatan ini seramai 100 lebih orang yang terdiri dari umur 5 tahun ke atas. Ini merupakan program khatan yang pertama diadakan sejak masjid ini mula beroperasi pada tahun 2009.

Tujuan program khatan ini diadakan adalah untuk memberi pengetahuan kepada anak-anak tentang kepentingan menjalankan perintah Allah swt, mengetahui kebaikan dan manfaat daripada berkhatan seterusnya dapat mengeratkan hubungan silaturrahim antara masyarakat di Putrajaya ini. 

 

Mula2 time tiba tu memang muka haikal nampak takut dan berdebo2. Then dah lama tu dia cam dah ok sampai tak sabar tunggu turn.
Semua kids termasuk haikal yang terlibat pastinya akan sentiasa terkenang dan menjadi suatu memori manis dengan acara mandi beramai-ramai di perkarangan bawah masjid.

 

Masa dah sampai turn memang SubhanaAllah macam dengar orang kana seksa. Ada meraung2 nangis...menjerit2....Haikal masa kena bius dia merengek seket then die ok. Sampai die cakap nape diorg menjerit2 tu konon cam kuat sangat ler tu...Apepun syukur alhamdulillah semua dah selesai dan berjalan lancar. Siap nenek...mak sedara..bapak sedare...n cousin datang bg support dapat duit lak lagi...sonok eh berkhatan.....

Program yang dilaksanakan ini telah mendapat kerjasama dan sokongan padu daripada para doktor pakar seramai 5 orang dan 20 orang doktor lain serta 40 orang pembantu perubatan yang mereka adalah terdiri daripada pelajar-pelajar Kolej Universiti Sains Perubatan Cyberjaya. Tidak dilupakan juga kepada agensi kerajaan dan swasta yang menjayakan dan memeriahkan lagi program ini iaitu Jabatan Bomba Putrajaya, Perbadanan Putrajaya dan Persatuan Perubatan Islam Malaysia.

Turut memeriahkan dan menyerikan lagi program Khatan pada kali ini iaitu Kiosk Medical Check up dan pemeriksaan gigi secara percuma dan pameran kesedaran Gaza. Tidak terlepas juga, satu Ceramah Kesihatan telah diadakan yang bertajuk “Annakku di Ambang Remaja” yang disampaikan oleh Dr. Fatimah bt. Mustafah, Pakar Sakit Puan Hospital PakarAn-Nur Bangi.Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa