Keistimewaan Anak Perempuan

Besar pahalanya menggembirakan anak perempuan.

Kanak-Kanak Overdose Vitamin

Jadilah sahabat dan pendengar untuk anak anda.

Resepi Bayi

Resepi Menyediakan Makanan Anak Kecil Anda

Genius

Bagaimana anak-anak mempraktikkan perkara dan berfikir secara kritis dan kreatif

Bestnyer Main Buih Sabun

Rangsang perkembangan minda dengan main buih sabun

Impak Kem Motivasi

Impak positif daripada kem motivasi

Senarai Simple Recepi For Breakfast

Pelbagai variasi senarai resepi ringkas

21 Tempat Menarik Di Malaysia

Tempat menarik untuk honeymoon, famili day, release tension dsb

Rabu, 21 Januari 2015

Doa Anak GeniusBerdoalah untuk anak anda hari ini...

Dengan lafaz بسم الله الرحمن الرحيم

Anak lelaki :
ALLAHUMMA FAQQIHHU FIDDIN WAALLIM HUTAAWIL

Anak Perempuan :
ALLAHUMMA FAQQIHHA FIDDIN WAALLIM HATAAWIL

Bermaksud: "Ya Allah, berikanlah kepadanya kefahaman dalam agama dan ajarlah kepadanya tentang kefahaman Al-Quran."

Doa ini telah dibacakan oleh Rasulullah SAW kepada Ibnu Abbas RA sewaktu beliau berusia 6 tahun. Alhamdulillah, beliau telah dilantik jadi Mufti di Baghdad semasa berusia 13 tahun dan menjaga solat.

* Letakkan tangan diubun-ubun anak dan baca*

-Ustaz Sharhan
Sumber: Facebook
Perkongsian adalah diambil dari sumber yang dinyatakan untuk panduan semua.

HypnoParenting Dan Alpha Learning Bagi Mengatasi Masalah Ibubapa

 

 

Pernah tak dengar tentang "Hypnosis"? Ada yang mengatakannya sebagai perbuatan pukau. Err.. bagus juga kalau kita ibubapa boleh pukau anak kita untuk jadi baik dan mendengar kata kan? Suruh mengaji dia mengaji, suruh belajar dia belajar, suruh kemas dia kemas.... jadi macam robot la pulak dah. 

 

Ramai yang salah anggap tentang Hypnosis ini dimana sebenarnya ia adalah pengaruh fikiran bawah sedar dengan menggunakan teknik tertentu. Jom belajar teknik hipnosis ini bersama Puan Nabila Shila, seorang Hipnotis dan hipnoterapis bertauliah daripada Institute for Advanced Neuro-Research and Education, New York. Beliau juga adalah graduan The International Society of Neuro-Semantics (ISNS), USA dalam Neuro Linguistic Programming, Neuro Semantic (NLP-NS), Time Line Therapy dan Accessing Personal Genius (APG).

 

Jika anda seorang yang seperti saya, suka menggali ilmu parenting, jemputlah ke seminar satu hari ini. Ilmulah yang boleh mengeluarkan potensi sebenar seorang kanak-kanak atau menghidu bakal masalah sebelum masalah itu timbul lagi.

 

Mereka hanya sekali sahaja zaman kecil bersama kita. Apa yang kita tanam dari kecil itulah yang akan dibawa hingga dewasa. Cara kita bercakap dengan ilmu dan tanpa ilmu tentu sekali berlainan. Sebab itu, lebih banyak ilmu, lebih baik! Tanpa sedar, ilmu parenting/ilmu dan cara berkomunikasi ini diperhatikan oleh anak kita untuk digunakan bila mereka dewasa.

 

Seperkara lagi, tiada guna kita punya ilmu parenting yang banyak tetapi masa kita bersama anak tiada. Masa dan ilmu itu kedua-duanya penting. Sebab itu di seminar ini saya gabungkan penceramah dengan bidang masing-masing bagi memberi lebih makna dan kesan kepada setiap ibubapa yang hadir. 


Untuk maklumat lanjut tentang Seminar HypnoParenting dan Alpha Learning ini, boleh layari http://daftar.mindasupermom.com/pendaftaran/

 


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa