Rabu, 27 Mei 2015

D.I.Y Jom Deco Dari Bahan Terpakai Dengan Kreatif


Sebenarnya banyak yang boleh kita gunakan dari barangan terpakai atau buangan yang kita tak boleh gunakan lagi dalam mendeco rumah...mendeco garden untuk tumbuhan herba mahupun tumbuhan sayuran. So memang recyle kita boleh reuse bahan2 tersebut sebagai contoh kayu palet. Daripada kita buang kita boleh build macam gambar di bawah ni


Boleh dijadikan tempat letak hiasan

kita boleh buat tempat  Rak buku

tempat nak main tolak2 macam kereta...bestkan letak bantal cenggini....

boleh bina katil balik ...nampaq nice dan unique kan


Ruang rehat di garden

tempat sangkut tuala

tempat letak alatan pembersihan spt penyapu...mop..


hias garden di rumah dengan cantikk macam floria

Boleh buat coffee table

Boleh buat buaian

rak hiasan

rak baju

tempat sangkut pokok2 kecil

Ruang untuk santai



Rak untuk tumbuhan kecil

Ruang tamu


Ini pula tayar yang tidak boleh digunakan jika kita DIY dengan creative boleh jadi seperti gambar di bawah


Boleh buat coffee table ruang tamu

table mainan kids


Tempat mainan kids macam playground







siapa sangka mentol lampu umah terbakar boleh kita buat untuk tanam pokok herba dan juga sayuran senang jer petik jer nanti kan...

Yang nie tanam dari jar kaca kecil then sangkut kat papan cenggini nampak smart kan...

0 comments :


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa