Keistimewaan Anak Perempuan

Besar pahalanya menggembirakan anak perempuan.

Kanak-Kanak Overdose Vitamin

Jadilah sahabat dan pendengar untuk anak anda.

Resepi Bayi

Resepi Menyediakan Makanan Anak Kecil Anda

Genius

Bagaimana anak-anak mempraktikkan perkara dan berfikir secara kritis dan kreatif

Bestnyer Main Buih Sabun

Rangsang perkembangan minda dengan main buih sabun

Impak Kem Motivasi

Impak positif daripada kem motivasi

Senarai Simple Recepi For Breakfast

Pelbagai variasi senarai resepi ringkas

21 Tempat Menarik Di Malaysia

Tempat menarik untuk honeymoon, famili day, release tension dsb

Ahad, 2 November 2014

Gambar Hilang-LOST

Sebenarnya dah lama perasan pic dalam blog hilang tapi ada readers yang asyik tanya so o need to explain. Ya sememangnya pic tersebut sudah hilang bukan ada masalah teknikal. Jika anda lihat icon seperti di bawah ia menunjukkan pic tersebut sudah tiada.

Pada mula rase ralat jugak pikir nape pic boleh ilang then selepas google puncanya baru tahu aku telah delete pic di google+. Tapi ada jugak sebab lain jika kita register google+ pada hp gambar dalam picasa akan langsung ke hp juga so meaning if kite delete pic di situ boleh jugak hilang pic dalam blog. Kelemahan google+ die tak bagi reminder before kita delete. So secara rasmi pic di picasa web anakbonda sudah ilang.


Ada cara untuk retrieve balik pic tersebut slps aku google jumpa blog http://engkumuzahadin.blogspot.com. Namun pic aku sudah terlambat untuk di retrieve balik because sudah tamat tempoh. Namun aku share cara nak dapatkan balik pic tersebut bagi yang mengalami nasib spt blog ini. Caranya senang jer dengan syarat pic yang di delete tidak lebih 60 hari. Bila kita delete gambar di google+ plus akan keluar notifications gambar akan  berada di trash dan akan delete permanently after 60 hari. So kalau masih selamat copy balik pic di trash tu then paste balik sure pic akan muncul semula. Selamat mencuba.

No Comment





Sebelum nie ada reader yang tanya kenapa tak dapat komen walaupun ada ruangan komen. Sebenarnya aku tutup or  hidden ruangan komen meaning readers tak dapat komen if nak komen terus email pada aku. Tapi sekarang aku dah bukak balik hehe sebab ada yang tanya tapi aku prefer jawab trough email meaning pm jer terus kalau nak tanya apa2 ..cheh macam hebakk jer bukan banyak soklan readers tanyer. Tapi sebenarnya motif utama blog aku untuk pembacaan aku sendiri ..then aku share ape yg terbaik dalam blog aku. Tapi aku tak tau kot ade yang sentap ke ape kan tapi blog lebih kepada parenting biasalaa kalau ade orang suka...like100 mesti ade haters kan...hehe..apa pun hopefully my blog dapat sedikit sebanyak membantu parent dengan tips2 yg aku share. Bende yang baik harus kita kongsi.


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa