Keistimewaan Anak Perempuan

Besar pahalanya menggembirakan anak perempuan.

Kanak-Kanak Overdose Vitamin

Jadilah sahabat dan pendengar untuk anak anda.

Resepi Bayi

Resepi Menyediakan Makanan Anak Kecil Anda

Genius

Bagaimana anak-anak mempraktikkan perkara dan berfikir secara kritis dan kreatif

Bestnyer Main Buih Sabun

Rangsang perkembangan minda dengan main buih sabun

Impak Kem Motivasi

Impak positif daripada kem motivasi

Senarai Simple Recepi For Breakfast

Pelbagai variasi senarai resepi ringkas

21 Tempat Menarik Di Malaysia

Tempat menarik untuk honeymoon, famili day, release tension dsb

Khamis, 15 Mei 2014

SeLaMaT HaRi GuRu...


Hari ini 16 Mei 2014, semalam penat melayan kids denga projek art diorg sempena hari guru. Habis satu rumah bersepah dengan kertas guntingan dan mcm2 lagi.Rasenye nyamuk pun tak ingin nak dtg tgk keadaan kesepahan itu..huhuh. Mata aku da bengkak tapi layan kan laaaa. Tiba2 ayah buka request sape nak buat mug or fridge magnet so mereka apa lg sibuk suh aku google kt tenet design2 yg best2 utk deco kt mug and fridge magnet. Memang penat melayan kehendak mereka yg besar dengan cara besar yg baby dengan ragamnya. Takpe yg penting kids happy penat sket2 biasala cuma yg stress keadaan kesepahan itulaaa.
Decorative utk design fridge magnet

Antara design yang dipilih oleh kids


First Food "Puree"



Before this ade yang email aku tanye ape first food utk baby bila da start 6 months. So aku cite start dengan puree before aku bagi porridge ia utk biasakan perut baby dengan solid food sebab sebelum ni baby minum susu ibu jer kan. So before 1 week hakim 6 months aku bagi puree. Lagipun puree kita boleh wat plain tanpa ape2 campuran so wat banyak2 puree kurma, kiwi, potato, pisang, epal, and labu semuanya banyak khasiat sesuai utk baby.

 
Aku blend all fruits tu  like, banana, apple, pumpkin, kiwi, kurma then letak dalam freezer because puree pun sama dengan susu ibu kalau letak dalam freezer (sejuk beku) boleh tahan sehingga 6 months. Aku beli cups kecil-kecil for baby yang boleh dipanaskan dalam oven very simple for prepare.

 Kak nia sediakan puree utk hakim...potato blend plain with susu ibu + habbatus sauda

Ada yang tanya ok tak dengan perut baby, so far aku bagi hakim ok jer boleh terima tiada masalah lagipun macam puree kurma and labu tu pemakanan sunnah banyak benefit utk perkembangan minda dan kesihatan baby.
See..Alhamdulillah Hakim membesar dengan sihat


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa