Ahad, 2 November 2014

Gambar Hilang-LOST

Sebenarnya dah lama perasan pic dalam blog hilang tapi ada readers yang asyik tanya so o need to explain. Ya sememangnya pic tersebut sudah hilang bukan ada masalah teknikal. Jika anda lihat icon seperti di bawah ia menunjukkan pic tersebut sudah tiada.

Pada mula rase ralat jugak pikir nape pic boleh ilang then selepas google puncanya baru tahu aku telah delete pic di google+. Tapi ada jugak sebab lain jika kita register google+ pada hp gambar dalam picasa akan langsung ke hp juga so meaning if kite delete pic di situ boleh jugak hilang pic dalam blog. Kelemahan google+ die tak bagi reminder before kita delete. So secara rasmi pic di picasa web anakbonda sudah ilang.


Ada cara untuk retrieve balik pic tersebut slps aku google jumpa blog http://engkumuzahadin.blogspot.com. Namun pic aku sudah terlambat untuk di retrieve balik because sudah tamat tempoh. Namun aku share cara nak dapatkan balik pic tersebut bagi yang mengalami nasib spt blog ini. Caranya senang jer dengan syarat pic yang di delete tidak lebih 60 hari. Bila kita delete gambar di google+ plus akan keluar notifications gambar akan  berada di trash dan akan delete permanently after 60 hari. So kalau masih selamat copy balik pic di trash tu then paste balik sure pic akan muncul semula. Selamat mencuba.


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa