Rabu, 7 Mei 2014

Frozen


Frozen satu fenomena baru dalam cite disney sebab lagu2 dalam cite tu best2.Sana sini dengar kids nyanyi "let it go" walaupun tak sama asal bunyi  sama mereka hentam saja nyanyi siap gaya2 badan dan tangan lagi. Then cite memang beri pengaruh baik dalam hubungan adik beradik..."i love my sister"(new trend).

Cuma adala sket2 kurang sesuai adegan anna and prince hans tu. Dania and Haikal da sibuk cakap mereka jatuh cintala...bercinta macam2 la tapi still boleh cover sebab tak banyak sangat sebab ia lebih kepada kasih sayang antara adik dan kakak.

Dania n Haikal dah tengok tengok cite ni adala dekat sepuluh kali...tak tau la berapa kali la mau pasang. Before this ada jugak cite-cite disney cenggini yang diorang favourite mcm banana, smurf, planes, turbo, rio, nuts macam2 lagi, memang diorg akan tengok lebih sepuluh kali tak tau ler nak halangnya tapi if bagi impak yg bagus why not... its ok. Macam cite frozen banyak kali diorg tengok then one day aku bawak cite ni in malay version.

So masa diorg tengok in malay version diorg translatekan in english sebab dah byk kali tengok dalam bi. kan Secara tak langsung mereka paham maksud words tersebut. Satu perkara yang bagus so lepas ni kalau diorg nak tengok cite-cite macam ni ni kena cari bm dan bi boleh improve. Contoh wake up- wake up meaning bangun-bangun..go away meaning pergi...come on-come on meaning cepat-cepat(jom)...again meaning lagi... Very good for kids to learn English


0 comments :


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa