Jumaat, 2 November 2012

Saigon Aka Ho Chi Minh City Vietnam 2012

We were going to vietnam dalam bulan June sebelum celebrate Ramadhan saja cari kain or baju untuk buat Raya :)
Yang pasti, aku nak share betapa happynya aku sebab dapat berpeluang melancong ke Vietnam!. Giler excited!. Lagipun berniat nak bawak my mum & mil jalan-jalan saja nak release tambah lagi my mum memang suka shooping




 Pic before boarding



Sekitar kawasan hotel tpt kami menginap






untuk semua jika tengok pic jangan naik beca ni penipu nama dia "Hong" dan ada sorang lagi kawannya memang dasar komunis penipu......







 Dania & Haikal main2 dgn anak vietnam kat masjid risau tok ma takut tertuka..:D

Breakfast maggi jer tggu bas nak g tunnel






way going to tunnel
Topi keledar ni yg org vietnam guna melambak sbb 90% guna motosikal utk kemana2. D Malaysia tak boleh pakai ye xde sirim naik basikal boleh kot





 Singgah di handycraft kerajaan vietnam kerah org oku utk kerja ni bagusla dr tak buat ape2. Kebanyakkan yang cacat kesan dari peperangan


















sampai di Chu Chi Tunnel best pegi sini very challenging. Nie tempat kubu askar vietam aka vietkong (komunis). Tapi tempat ni diorg da upgrade sket utk tourist. Hole diorg buat sampai ke cambodia dan thailand dahsyat.....





















  Shooping time gile banyak brg murah ade gak yg mahal. Sini byk brg branded yg ade quality murah sangat. Next we will  bethere again..heheh. Sesiapa yang mahu shooping di sini Taka Plaza & Saigon Square adalah tempat yg murah selain bent Tham Market

0 comments :


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa