Selasa, 9 Oktober 2012

Fever


8/10/12 My princess had fever. Secara kebetulan dia dah mula pandai membaca. My princess Dania memang jenis tak suka susahkan orang kot. Bila dia demam dia duk diam jer nampak baik betul dari kebiasaan yang aktif & ligat main dengan abangnya. After solat Maghrib ibu ajar abang dengan adik ngaji muqaddam then lepas tu ibu solat Isyak. Lepas solat ibu cari adik kt luar tak de abang haikal jer sibuk tengok TVIQ channel baru favorite dia sebab banyak program rekacipta. Rupanya adik dalam bilik tidur atas katil. Ibu tanya adik kenapa? Adik jawab adik tak sihat la ibu adik kena pegi hospital nie. Siannyerr check suhu tengok 40C ya Allah very high terus amik ubat demam then lumur dengan air asam jawa sangat kesian tengok die camtu. Esoknya tengok pipi dia bengkak macam kena benguk ibu memang tak dapat nak pegi keje tak sanggup tengok adik camtu. Then ayah terus bawak pegi klinik. Pelik betul tengok adik dengan abang memang suka pegi klinik maybe banyak toys kat situ tapi rasanya banyak lagi toys kat rumah maybe kt klinik jumpa friends yang sebaya diorang kot. Adik memang sangat sihat kat klinik. Kalau dulu budak2 takut pegi klinik  sebab takut kena suntik dengan jarum tapi budak2 sekarang suka pegi klinik tak tau la  my kids jer kot. Jumpa doktor cakap kena bengkak kelenjar then doktor bagi ubat antibiotik. Harap2 surut la bengkak kat pipi adik....Seronok duk rumah bila ayah beli banyak story since adik dah pandai banyak sket2. Abangnya sendiri pun belum lancar membaca.

0 comments :


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa