Khamis, 22 Mac 2012

Tease


Haikal dah mula pandai mengejek orang. Baru ni mase pick die dari taska die tunjuk kt seorang budak perempuan tengah pakai kasut dia bagitahu ayahnya. "Tu pun kawan Haikal juga", ayah die tanya yang mana satu. "Tu yang besar yang buncit tu laa" kuat pulak tu mujur bapak budak tu tak berapa dengar. Mak aii da pandai mengejek sejak belajar nie. Lepas tu cikgu dia ada kt situ cakap. "Nama dia Aisyah, Haikal".Sengih jer lepas tu.

Adiknya Dania pun da pandai jugak mengejek kawan. Baru2 ini ayahnya bawa die & abangnya berlibur di tasik . Sambil kayuh basikal adalah segerombolan budak2 kat tasik maybe lebih kurang sebaya Dania atau Haikal. Masa kayuh basikal adalah boy kid  tengok Dania sambil tersengih. Terus Dania cakap "Apa sengih2 dah la botak gigi pun gongak".Terkedu ayah dan ibu anakku baru tiga tahun dah pandai mengejek aduhai anakku....


2 comments :

Messy Mummy berkata...

Budak2 cepat belajat alynn. Kwn2 buat dia buat jer. I myself ada lah tersalah buat terus si kecik tu ikut :( terus rasa bersalah :p

Akula berkata...

memang budak skg cpt belajar. Kena sentiasa tjk positif la tp kita kdg2 bukan sempurna ada gak wat salah takut kids ikut.....


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa