Keistimewaan Anak Perempuan

Besar pahalanya menggembirakan anak perempuan.

Kanak-Kanak Overdose Vitamin

Jadilah sahabat dan pendengar untuk anak anda.

Resepi Bayi

Resepi Menyediakan Makanan Anak Kecil Anda

Genius

Bagaimana anak-anak mempraktikkan perkara dan berfikir secara kritis dan kreatif

Bestnyer Main Buih Sabun

Rangsang perkembangan minda dengan main buih sabun

Impak Kem Motivasi

Impak positif daripada kem motivasi

Senarai Simple Recepi For Breakfast

Pelbagai variasi senarai resepi ringkas

21 Tempat Menarik Di Malaysia

Tempat menarik untuk honeymoon, famili day, release tension dsb

Isnin, 21 November 2011

Playing Bubbles



Dua, tiga  hari lepas hari Jumaat Haikal & Nia main bubbles habis penuh sabun kt lantai bukan tak pernah main sebelum ni tapi masalahnya habis lencun dan licin lantai satu rumah. Hangin jugak aku. Malam tu aku tidur dengan Haikal teman tgk movie favourite Haikal dalam biliknya. Tiba2 tengah malam dia muntah2 habis tilam dan bantal semua kena basuh. Badan dia agak panas tapi suhunya tidaklah begitu tinggi. Aku sapu minyak angin kat perut, belakang, betis dan tapak kakinya barula dia dapat tidur lena. Esok hari Sabtu, Haikal tak berapa sihat agak kurang aktif daripada biasa. Baru aku tahu die tertelan air sabun main bubbles semalam itupun Dania yang bagitahu. Macam2 la ragamnya bila tak sihat nak makan nasi goreng la..sup la....semua aku buat kesian betul tengok dia lembik macam tuh. Bila rase sihat sikit mula la dia berlari sana sini, panjat sana panjat sini dengan adiknya. Lepas tu petang ayah dia bawak pegi jalan2 shopping beli buku. 

Malam tu haikal cakap kat aku.."Seronok kan sakit ibu, ibu jadi sayang Haikal" sambil senyum. Aku pun terus peluk dia sambil jawab "Memang la ibu sayangkan Haikal".........


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa