Keistimewaan Anak Perempuan

Besar pahalanya menggembirakan anak perempuan.

Kanak-Kanak Overdose Vitamin

Jadilah sahabat dan pendengar untuk anak anda.

Resepi Bayi

Resepi Menyediakan Makanan Anak Kecil Anda

Genius

Bagaimana anak-anak mempraktikkan perkara dan berfikir secara kritis dan kreatif

Bestnyer Main Buih Sabun

Rangsang perkembangan minda dengan main buih sabun

Impak Kem Motivasi

Impak positif daripada kem motivasi

Senarai Simple Recepi For Breakfast

Pelbagai variasi senarai resepi ringkas

21 Tempat Menarik Di Malaysia

Tempat menarik untuk honeymoon, famili day, release tension dsb

Rabu, 16 November 2011

Trend Angry Bird


apa benda angry bird ni..ramai benar yang sembang pasal angry birds..
angry bird ni adalah game..itu lah fakta yang aku nak bagitau kat korang..hehe..

  1- permainan angry birds telah menyumbang sebanyak AS $42juta kepada syarikat pengeluarnya Rovio.. 

  2- Angy birds telah dimuatturun sebanya 300 juta kali dan terdapat 3 siri Angry Birds, Birds Angry Angry   Birds Seasons and the Rio.

  3- pemain angry birds menyumbang 200juta minit setiap hari

  4- pemain selalu menggunakan android dan Apple untuk bermain angry birds

  5- ramai yang bermain angry birds di dalam iPhone (32%), iPod touch (33%), iPad (15%), Android (41%) xiaomi and PC (25%).

  6- angry birds juga dilaporkan membuat seseorang berasa sangat santai (23%) dan membuat suasana yang lebih baik (58). membuat pemain menjadi ketagih (54%).

  7- angry birds membuat kanak-kanak berasa terhibur dan berhenti menangis

Sekarang memang trend angry birds yang jadi kegilaan kids sekarang. Kadang-kadang jadi fenomena jika ada jer cerite kartun terkini cam 'upin ipin', 'boboi boy', 'ben 10'  dan macam2 la  sekarang pula kartun 'rio' kisah seekor burung dan sekarang dalam bentuk game.So ibu bapa pulak kdg2 kena ikut perkembagan anak. Kadang2 macam bodoh jer main game tuh tapi ia buat kanak-kanak terhibur at least gain kan pemikiran diorang la jugak. Macam anak2 aku cukup suka pada toys angry birds, tshirt dan mcm2la sejak pandai main game tersebut dengan android ayah die. So lepas musim angry birds ni ape la pulak fenomenanya.........


Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa