Keistimewaan Anak Perempuan

Besar pahalanya menggembirakan anak perempuan.

Kanak-Kanak Overdose Vitamin

Jadilah sahabat dan pendengar untuk anak anda.

Resepi Bayi

Resepi Menyediakan Makanan Anak Kecil Anda

Genius

Bagaimana anak-anak mempraktikkan perkara dan berfikir secara kritis dan kreatif

Bestnyer Main Buih Sabun

Rangsang perkembangan minda dengan main buih sabun

Impak Kem Motivasi

Impak positif daripada kem motivasi

Senarai Simple Recepi For Breakfast

Pelbagai variasi senarai resepi ringkas

21 Tempat Menarik Di Malaysia

Tempat menarik untuk honeymoon, famili day, release tension dsb

Khamis, 29 Disember 2011

Genting Highlands









This time tahun 2009 pegi Genting pada 15/7/2009 bersempena annivesary kami yang ke 3 tahun Dania masa nie belum setahun lagi Haikal lak blm masuk 2 tahun tengah sangat nakal. Tapi nampaknya mereka sangat teruja dengan suasana sejuk so meaning boleh la fly jauh lg utk tempat yang cold...:D


Isnin, 26 Disember 2011

Cameron Highlands

This a little moment yang sememangnya tak dapat nak dilupakan coz ini la the last time we all jalan-jalan bersama arwah abah @ Aki's Nia & Haikal. Memang sweet memory sangat. Al Fatihah utk arwah abah. Walaupun ke mana pun kami pergi atau bagaimanapun keadaan kami sekarang memori bersamamu sentiasa segar dalam ingatan........

Nie merupakan on the way kami ke Cameron singgah di kawasan kraftangan orang2 asli di sini....





















Haikal dalam dakapan arwah Aki.....









Cube Rubik


My son Danish Haikal 4 years old like playing games that need us  to make match  such as "Pairs Game" , "Jigsaw Puzzle" and anything. He also enjoy playing with  "Rubik Cube" toy. But the problem he always quick to despair, when he can make match at the first level for example he match the first row like blue color. When he want to match others it's difficult so he become give up. One day he got an ideas when he see that one sheets cube can uproot so he decide to throw the cubic so that all sheets uproot then he merge the cubic according to the color matching again......huh my son..:)

Jumaat, 23 Disember 2011

Flight









This first time for Haikal to see Tok Ma n Aki by aeroplane while he was 4 months. This  time we all decided flight balik Besut sebab takutla Haikal buat hal dalam perjalanan lagipun masa ni dia sudah sangat lasak. Then trip balik Besut da makan masa 8 jam so kitorg booked tiket flight. This is really our sweet memory, bila reach kt Arrival kami disambut  Ma dan Abah masa ni arwah Abah masih ada. Mereka tunggu sebelum kami berlepas dari KLIA 2 lagi sebab sangat excited tunggu cucu sulung pulang.....:)

Khamis, 1 Disember 2011

Danish & Dania

This is my son Muhammad Danish Haikal b. Hasnan sangat nakal n banyak songeh..mulut pun bising cam bertih...like father like son.....

This is my daughter Dania Hadijah bt Hasnan sangat lasak..abang  pun boleh kalah dengannya


Experience aku mempunyai sepasang kids aku dapat lihat perbezaan mereka. Si abang lbh suka main, kreatif suka explore benda baru...tp kdg2 cpt give up namun still cepat catch up. Manakala si adik cepat belajar, lebih fokus, lebih suka mendengar then asking dan cpt pick up..Kedua2nya mempunyai kelebihan tersendiri....we love you


Pak Long's Kids

Nie Nur Aina Damia cucu sulung nek ani n tok hashim. Da besar da dia. Lawa sangat macam mamanya


Nie pulak Nur Aina Dalisa anak ke2 Mak Long n Pak Long..cute sgt.....

Mak Ngah's Kids

Nie.. Yasmin Iman nephew Haikal n Nia belah ayah...cute kan....


Nie plak Muhammad Ghazali. Haikal n Nia called baby ghaz. Niece Haikal n Nia. Anak mak ngah n pak ngah yg ke2.







Get this widget here
Ruang Iklan Untuk Di sewa